Apie mus

"Gimiau šeimoje, kurioje visada buvo vertinamas ir pagaminamas skanus maistas, konditerija - ne išimtis. Tortų, tiesa, niekas nekepė, tačiau šventės be mamutės mielinio, pečiuje kepto, pyrago su varške ir “leiterėmis”, mamos keptų trapių “auselių” ar naminių sausainių – neįsivaizduojamos. Maisto gaminimas buvo įprasta ir neatsiejama gyvenimo dalis (kažkaip net į galvą niekad tuomet nešovė, kad tai gali būti mokslas ir studijos). "

Taigi o bet tačiau... Kaip iškepti tortą – buvo misija neįmanoma (ir svajonė nuo pat vaikystės). Neįmanoma rodės nes iš savų niekas to nedarė ir pamokyti nebuvo kam, knygos buvo “deficitas” (tuo labiau gyvenant provincijoje), o pažįstamos, kurios kepė tortus, kruopščiai slėpė paslaptis po devyniais nekalbėjimo užraktais. Skriejo metai: mokykla, universitetas, darbas, šeima, vaikai, nauji hobiai, potyriai, patirtys, technologijos… bet konditerija visad šalia – tai naujas kaimynės pyrago receptas, kvapu kviečiantis šeimą puodeliui arbatos, tai mielinių bandelių iššūkis, tai dar kas naujo ir nematyto. Ir štai – vieną dieną, kaip rašoma daugelyje pasakų ar apsakymų, prasidėjo mano pasaka - kelias į konditeriją. Tai nutiko 2015 metų rudenį, užklydus į macarons mokymus Baker street. Nuo čia ir prasidėjo ilgas ir įdomus kelias konditerijos pasaulyje, kasdien atskleidęs vis daugiau paslapčių..Paslaptys, kaip žinia, vilioja visus 😊 norėjosi vis daugiau sužinoti ir išmokti, išmokti ne tik pagaminti pagal receptą, bet sužinoti kas kodėl ir kaip, sukurti savo ir galėti improvizuoti pasiekiant geriausią įmanomą rezultatą. Šiame kelyje pirmosios mano mokytojos buvo Vaida Beginskienė ir Valerija Livanova, kurios visuomet padrąsindavo ir palaikydavo. Tada 2016 metais – pirmieji mokymai pas POLINĄ KOSHELEVĄ (dar dabar pamenu kaip drebėjo rankos ir kojos ), tada supratau kaip stipriai konditerija įsuko mane į savo verpetą ir karuselė įgavo pagreitį ...Technologinių paslapčių mokiausi iš geriausių šefų:Vieno geriausių pasaulio šefų, įkurusio savo mokyklą Prancūzijoje- OLIVIER BAJARD, sausainių dekoravimo meno virtuozių – MARTA TORRES, NATALIA ANANIEVA. Skoniais ir sprendimais stebino charizmatiškasis HANS OVANDO, NICOLAS BOUSSIN, paslaptimis dalinosi veganiškos konditerijos guru RICHARD HAWKE, TONI RODRIGUEZ, šokolado pasaulin palydėjo ANDREY ir VERONIKA DUBOVIK, ALEKSANDR BRAZHEVSKIJ, paprastumu sužavėjo 2018 metais tituluotas geriausiu pasaulio šefu ANTONIO BACHOUR. Neįkainojamas indėlis gaminant klasikinę konditeriją MARUSYA MANKO, tapybos ant tortų – ELENA GNUT, subtilybės darbe su izomaltu – IRINA SKORYH.2019 metais neišdidldomą įspūdį paliko studijos „BEE CHEF PASTRY SCHOOL“ BARCELONA Ispanijoje. Yra dar daug svajonių mokytojų pas kuriuos noriu pasimokyti, tikiu taip ir bus, o dabar stengiuosi visas žinias panaudoti kurdama ir gamindama desertus Jums. Stengiuosi kad jie džiugintų skoniu ir grožiu, naudoju tik natūralius ir geriausios kokybės produktus, bet svarbiausia – kiekvienas desertas pagamintas su Meile!

Jolita